NOI FORMAM ECHIPA

VINO ALATURI DE NOI

ADEZIUNE


VOLUNTARIAT


Pentru a te putea inscrie ca voluntar in SOCIAL TEAM trebuie sa ai varsta de peste 18 ani

Care este scopul nostru pe termen lung?

Suntem oamenii care au de fapt un impact în schimbarea lumii în bine – lăsăm să vorbeasca despre realizarile noastre altor oameni. Din echipa noastră fac parte oameni care doresc să întâlnească alti semeni care au nevoie de sprijin direct și transparent. Tu când te vei alătura Echipei Sociale? Mai presus de toate tu și zecile de oameni care au îmbunătățit lumea, fac ca Social Team să crească și să prospere.

"Vino alaturi de noi si sprijina unul din proiectele Social Team. Impreuna suntem mai puternici "

Ingrid STEGARU

Presedinte & Fondator

Cornelia STAN

Secretar General

Constantin STAN

Director General

Razvan STAN

Consilier Tehnic

Întotdeauna am crezut că oamenii vor să interacționeze online într-o structură similară cu interacțiunile lor din lumea offline. Faptul că de obicei nu suntem capabili nu înseamnă că nu vrem.

În lumea reală, ne asociem cu comunități pentru a găsi oameni cu interese similare cu care să interacționăm. Aceste comunități sunt importante pentru a defini populația generală de persoane conectate social; dar sunt inutile ca o modalitate de a face ceva cu adevărat. Când ne propunem să realizăm ceva, abandonăm conceptul mai larg de „comunitate” în favoarea subgrupurilor concentrate de indivizi activi, care sunt mai motivați și mai capabili să ducă lucrurile la bun sfârșit.

De exemplu, în sportul ales de mine, rugby, vorbim despre o „comunitate de rugby” mai largă din întreaga lume. Când ieșim, socializăm, bem și ne distrăm ca comunitate – este o legătură care leagă jucătorii de rugby din întreaga lume. Dar nu concuram ca comunitate, concuram ca echipe individuale. Nu guvernăm sportul ca comunitate, ci mai degrabă folosim o „echipă” aleasă de indivizi aleși din comunitate.

Cu alte cuvinte, „existăm” ca comunitate, dar „realizăm” ca echipă.

Același concept este valabil și în lumea online. Tehnologia ne-a oferit metodele prin care să ne definim și să ne conectăm la propriile noastre comunități. Fiecare dintre noi „există” într-o multitudine de comunități cu care ne asociem – cu diferite niveluri de interes. Cu toate acestea, pentru a atinge un anumit scop/scop, trebuie să accesăm un subset al acelui grup pentru a crea o „echipă” care să ne ajute să atingem asta.

Este important de înțeles că, în timp ce folosesc termenul „echipă”, aceste subgrupuri de oameni nu se conformează tocmai ideii standard despre cum arată sau cum se comportă o „echipă” – nu ne mai uităm la grupuri de lucru. a angajaților înrolați într-un mediu corporativ, nici imaginile familiare ale unei trupe de 10-15 sportivi jucând un joc „în orice duminică”.

Aceste „echipe sociale” pot fi grupuri masive de sute sau chiar mii de oameni într-un cadru online. Sunt echipe la o scară nemaivăzută până acum și pe un teren de joc de proporții de neînțeles. Este posibil ca membrii echipei să nu se fi întâlnit niciodată, dar totuși aleg să lucreze unul cu celălalt pentru a atinge un scop sau o funcție dezirabilă reciproc.

Echipele sociale nu sunt de sus în jos, nici de jos în sus; pot fi configurate intenționat sau autoformate de membrii echipei; pot exista în medii pur sociale sau ca grupuri sponsorizate corporative.

Sunt o colecție de indivizi care au o înțelegere comună a „jocului pe care îl joacă” (adică scopul echipei); să știe în ce gol încearcă să marcheze (adică să aibă o înțelegere comună despre cum arată „o victorie”); și colaborează împreună pentru a atinge acest scop.

Ele încorporează structura unei echipe tradiționale, cu contractul social al unei comunități.

Deși echipele sociale diferă de lumea fizică în ceea ce privește metoda reală și profunzimea interacțiunii lor sociale – multe dintre aceleași reguli pentru succes în lumea offline sunt valabile în lumea online.

De exemplu, dacă folosim ca analogie o echipă tipică de sport de amatori; putem defini roluri care trebuie îndeplinite pentru ca grupul să aibă succes:

1) Un căpitan bun – cineva care să conducă, să motiveze, să organizeze și să conducă participarea și efortul echipei. Cei mai buni Căpitani sunt lideri carismatici care conduc din față; ceea ce presupune să fii văzut ca un contribuitor valoros la grup; obținerea respectului din partea celorlalți membri ai echipei și a fi eficienți în rețeaua care sunt capabili să unească și să lipească echipa.

2) Un manager/antrenor inteligent – ​​cineva care să definească și să conducă ceea ce este succesul echipei. Pentru a coordona eforturile echipei, pentru a le spune ce joc joacă când ajung pe teren și în ce direcție trebuie să avanseze. Pentru a le oferi o strategie, o formare și pentru a oferi echipei instrumentele necesare pentru a reuși – fie că este vorba de recrutarea de noi jucători pentru a întări echipa, sau de furnizarea de ajutoare de antrenament adecvate pentru a menține jucătorii în stare.

3) Marcatori superstar – oameni care s-ar putea să nu fie întotdeauna cei mai activi sau cei mai muncitori pe teren – dar totuși sunt capabili să ofere acea scânteie de strălucire care vă va oferi un procent mare din golurile (sau valoarea comercializată) produse de echipa ta.

4) Un grup de Mijlocași Creativi – distribuitori de mingi/informații care fac conexiuni, oferă legături și creează condițiile care creează oportunități pentru goluri.

5) O Apărare Solidă – elementele de bază și fundația grupului – care oferă un nivel de bază de intrare și informații care oferă echipei o platformă de pe care să construiască un atac.

Spre deosebire de lumea reală, într-o echipă socială, este important de subliniat că majoritatea acestor posturi nu sunt de obicei atribuite de către nimeni nimănui, ci mai degrabă asumate cu permisiunea de grup de către membrii echipei pe cont propriu.

Nu este vorba de a impune o structură ierarhică unui grup de oameni, ci mai degrabă de a oferi echipei bazele necesare pentru a lucra eficient împreună spre un scop comun


Ingrid Stegaru

Presedinte Fondator Social Team


Alatura-te Misiuni Noastre

ADEZIUNE


VOLUNTARIAT


Pentru a te putea inscrie ca voluntar in SOCIAL TEAM trebuie sa ai varsta de peste 18 ani